Pro-Bitcoin Miljonair Chamath Palihapitiya Geeft advies aan betalingssystemen

Volgens de veteraan op het gebied van investeringen zullen grensoverschrijdende overmakingen worden overgenomen zodra de belangrijkste aanbieders erin slagen om interoperabele systemen met intuïtieve gebruikersinterfaces te bouwen.

Betalingen met één muisklik

Meneer Palihapitiya onthulde voorbeelden van hoe een goede betalingsverwerker er uit zou moeten zien. Hij bracht drie facturen mee voor Paypal’s VenMo, Cash App en Zelle als voorbeelden.

Volgens dit ontwerp kan een betalingsvoucher voor grensoverschrijdende overboeking slechts een paar symbolen nodig hebben. Een dergelijk niveau van interoperabiliteit en intuïtiviteit moet worden bereikt door de gezamenlijke inspanningen van alle grote verwerkers.

Er moet worden opgemerkt dat de heer Palihapitiya een uitgesproken voorstander is van Bitcoin (BTC). Onlangs beweerde hij dat iedereen die de koningsmunt niet heeft gekocht er spijt van zou krijgen.

In een recent interview schetste hij dat hij niet geïnteresseerd is in de euforie rond het DeFi-segment omdat hij eigenaar is van Bitcoins (BTC). Zoals eerder gedekt door U.Today, had hij het geluk om de koningsmunt voor $100 te kopen.

Een stap in de richting van interoperabiliteit

In de commentaren hieronder de post van de heer Palihapitya kondigde veel soldaten van het XRP-leger aan dat een dergelijk systeem al is gelanceerd door Ripple, genaamd PayID.

Dit systeem maakt cross-platform overboekingen mogelijk via de eenvoudigste interoperabele adressen, Payment ID’s. Dit systeem werd gepromoot door Ripple Inc. in een recente speciale conferentie.

Ripple CTO David Schwartz benadrukte ook dat dit systeem digitale activa kan helpen om belastingen en boekhoudkundige problemen te vermijden.