Gaffel i noden: Bitcoin Cash Node på rätt spår för att få ut Bitcoin ABC

Efter månader av eskalerande spänningar mellan konkurrerande Bitcoin Cash-implementeringar verkar BCH: s framtid ligga i händerna på Bitcoin Cash Node.

Bitcoin ABC, det historiskt dominerande genomförandet av Bitcoin Evolution Cash (BCH), verkar på gränsen till att vika för ett samhällsstyrt myteri i form av Bitcoin Cash Node (BCHN).

Enligt Coin Dance har mer än 75% av noder signalerat för BCHN under den senaste veckan, medan en knapp 1% har visat stöd för ABC. Det är drygt tio dagar kvar i loppet.

BCHN-noder bryter 84,7% av Bitcoin Cash-block som producerats under det senaste dygnet, jämfört med bara 1,4% för ABC

BCHN framkom som svar på ABC: s tillkännagivande att det skulle införa en ny „myntbasregel“ som avled 8% av blockbelöningen till en utvecklingsfond som kontrolleras av ABC-utvecklaren Amaury Sechet, tillsammans med ändringar av BCHs svårighetsalgoritm kommer Bitcoin Cash planerade uppgradering den 15 november.

BCHNs förespråkare insisterar på att myntbasregeln inte behövs, och hävdar att de kan finansiera utveckling genom frivilligt samhällsstöd.

Medan Sechet har hotat att „BCHN-kedjan kommer att utplånas“ om ABC-kedjan skulle bli längre än BCHN-kedjan efter kedjedelningen, föreslår BCHNs nuvarande dominans att den rivaliserande implementeringen kommer att bli dominerande den 15 november – vilket innebär en osäker framtid för ABC .

I ett tillkännagivande den 3 november om gaffeln tillkännagav ledande kryptovalutaväxling Binance att om nuvarande signaltrender fortsätter kommer „Binance att behandla BCHN-kedjan som den framtida BCH-kedjan.“

Börsen noterade att den kommer att distribuera mynt på 1: 1-basis om en rivaliserande kedja skapas

Amaury Sechet har varit Bitcoin ABCs enda ledande utvecklare sedan Bitcoin Cash gick bort från Bitcoin den 1 augusti 2017.

Medan Sechet ursprungligen fick stöd av stora BCH-förespråkare, inklusive Roger Ver, resulterade växande spänningar mellan utvecklaren och hans stöd i att de drog tillbaka stödet – vilket fick Sechet att införa myntbasregeln.