BITCOIN-VYÖHYKKEET, KULTA, VAKUUDET RISKIIN SOVITTUISSA PALAUTUKSISSA: TUTKIMUS

Bitcoinilla on menestynyt paremmin kuin maailman suurimmalla hedge-rahastolla riskisopeutettujen tuottojen perusteella, Messari paljastaa tuoreessa tutkimusviestissään.

Tietojen analysointialusta totesi, että Bitcoinin Sharpe-suhde – barometri, joka mittaa sijoituksen suorituskykyä riskittömällä omaisuuserällä (kuten Yhdysvaltain valtiovarainministeriöllä) ja joka sopeutuu sen riskiin – on ‚3.‘ Vertailun vuoksi Bridgewaterin Sharpe-suhde on 1,48. „säähän“ -salkulle, joka sisältää käteistä, osakkeita, joukkovelkakirjoja ja kultaa.

BITKOININ KASVU

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että Sharpe-suhdelukema, joka on suurempi kuin ”1”, osoittaa omaisuuden potentiaalin toimia hyvin kaikissa markkinaolosuhteissa. Siksi osakkeet ja kiinteistöt näyttävät vahvemmilta niiden pienemmän korrelaation suhteen perinteisten omaisuuserien, pääasiassa metallin, ja joukkovelkakirjojen kanssa. Alla oleva kaavio kuvaa samaa.

Messarin raportin kirjoittaja Mira Christanto totesi, että Bitcoin oli osoittanut pienintä korrelaatiota muihin omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin, kultaan, raakaöljyyn, jne. Viimeisen kolmen vuoden aikana. Se on lisännyt kryptovaluutan vetovoimaa sijoittajien keskuudessa, koska se kykenee kompensoimaan sijoitussalkun mahdollisen tappion.

„Valtiovarallisuus- ja eläkerahastot kiinnittävät huomiota [Bitcoiniin]“, tutkija lisäsi. „He ovat ymmärtäneet tämän mahdollisuuden ja aloittaneet uudet allokointistrategiat maksimoidakseen pitkän aikavälin arvon.“

MAALISKUU 2020 TARJOUS

Messarin raportti ilmestyi myös Bitcoinin korrelaationa perinteisiin varoihin, jotka nousivat maaliskuun 2020 globaalien markkinoiden jälkeen. Kauden aikana kryptovaluutta pyrkii osakemarkkinoiden liikkeisiin melkein yhdessä. Siitä huolimatta se marssi omaan ennakkoluuloonsa useaan otteeseen osoittaen, että positiivinen korrelaatio oli parhaimmillaankin siksak.

Neiti Christanto väitti, että Bitcoin korreloi edelleen minimaalisesti valtavirran markkinoiden kanssa. Esimerkiksi S&P 500: n kanssa sen korrelaatiotehokkuus on vain 0,19 asteikolla -1 – +1.

Tämä antaa sijoittajille mahdollisuuden tarkastella Bitcoinia suojauksena jäljellä olevasta salkusta, joka on täynnä korreloivia varoja. Messari mainitsi muutamia nimiä, joiden strategiat investointiensa uudelleen järjestämiseksi osoittamalla sille enemmän kryptovaluuttoja toimivat heidän edukseen.

Esimerkiksi Nasdaqin listalla oleva ohjelmistoyritys MicroStrategy (MSTR) muunsi 425 miljoonaa dollaria käteisvaroistaan Bitcoiniksi kahdessa peräkkäisessä vaihtokierroksessa. Kahden ilmoituksen välinen markkina-arvo nousi 494 miljoonalla dollarilla.

„Hintareaktio osoittaa, että sijoittajat haluavat altistumista BTC: lle ja odottavat hinnan nousua edelleen“, kirjoitti rouva Christanto. „Itse asiassa MSTR tuotti enemmän voittoja kahdessa kuukaudessa BTC-allokoinnillaan kuin 3,5 vuoden toiminnassa.“

Houkutteleva riskikorjattu tuotto houkutteli myös globaalia maksuyritystä Square uudistamaan tasettaan 50 miljoonan dollarin allokaatiolla Bitcoinille. Nyt on 16 yritystä, joiden varastoissa on yhteensä 81 054 BTC-yksikköä.

Bitcoinin hinta on noussut melkein 250 prosenttia maaliskuun puolivälin alimmasta 3 858 dollarista.